Opklada ljubavi

Na putu do kuce suza je suzu stizala. Islo joj je na ruku sto na ulicama nije bilo prolaznika. U glavi su joj odzvanjale izjave ljubavi koje je cula od Rajka. Kako mu je samo lako poverovala. Verovala je da se zaljubio u nju, verovala je u njihovu zajednicku buducnost. Kako sam samo bila naivna, pitala se. Čim je stigla kuci u jednu veliku kutiju spakovala je sve poklone koje je dobila od Rajka. Želela je sve da zaboravi a to je bio prvi korak. Nije zelela da je nesto podseca na njega, na zajednicke trenutke.Bacila je sve te sitnice koje zivot znace.

Ujutro je otputovala.Nije mogla da bude u mestu gde ce ga cesto vidjati, gde ce svi pricati o tome kako je ispala glupa. To nije mogla da podnese. Kada je stigla kod rodjaka o dogadjajima u deronjima nije pricala. Posle dosta vremena Rajko joj je poslao poruku. Želeo je da se vide, ali ona to nije zelela. Bila je srecna u svom svetu ekonomije i ljubavnih romana gde velike ljubavi imaju srecne krajeve.. Proslost nije zelela da ozivljava.

Posle nekog vremena, ipak se videla sa njim. Pricali su o svemu, ali pomirenja nije bilo ni na vidiku. Tada je smislila plan. Promenila se. Ofarbala se u plavo, stavila kontaktna sociva i vratila se u Obrovac. Niko od njenih prijatelja nije znao za taj ludi plan. Vratila se na mesto zlocina. Odmah je izasla u selo da bi proverila da li ce je neko prepoznati. Čak ni najbolji drug nije uspeo. Naprotiv, on je zeleo da je sarmira i osvoji. Nije ni pomisljao da je to Natalija. Svima se predstavljala kao Teodora.i I Rajka kada je videla bila je ubedjena da mu sve svidela.

Jedan vikend milos nije mogao da izadje. Bio je bolestan. Izasla je sa svojom drugaricom kojoj se predstavila kao Natalijina rodjaka. Tacnije za sve njih ona je bila Teodora, Natalijina sestra. Tako je mogla da opravda sve detalje koje zna o njima. Taj vikend Rrajko joj je priznao da ga mnogo podseca na Nataliju. Ali on je teodoru koristio samo da bi saznao sve detelje o Nataliji. Kada bi samo znao da sam to ja, mislila je Natalija…