Raskrinkala sam internet kazanovu

Projekat Dijana

Razradila sam taktiku kako da ga dovedem pred “svršen čin”. Otvorila sam još jedan mejl na log i preko njega napravila lažni profil. Dugogodišnja prijateljica iz inostranstva pristala je da mi na mesec dana pozajmi nekoliko svojih fotografija, pa sam kreirala izvesnu Dijanu, otvorenu i pristupačnu devojku bisernog osmeha i kao ugalj crnih kovrđža. Znala sam da će njena putena, egzotična lepota retko koga ostaviti ravnodušnim.
U Dijanino ime, poslala sam zahtev Tomislavu. U sekundi je prihvatio.
– Izgledaš tako svežije, drugačije od većine devojaka – pisao joj je u privatnoj poruci. Naravno, glupane, kad i nije odavde, pomislila sam. Odlučna da otkrijem pravo lice svog internet zavodnika, odgovarala sam mu u ime lepe, imaginarne Dijane. Bilo je jasno kao dan da ću ga vrlo brzo “navući na tanak led”.

Dijani sam udenula karakter. Nije bila samo lepotica, već i vrlo oštroumna osoba, sa širokom paletom interesovanja. Bila ie psiholog, što joj je bilo ”pokriće” za interesovanje za tuđe veze. Bavila se nekim zanimljivim hobijem, volela je da ćita, ali i da se bavi sportom. Pravi mamac za profil ličnosti kao što je bio moj dečko.
Vodila sam, u Dijanino ime, vrlo zanimljive razgovore sa Tomislavom. Prvo sam se potrudila da ćaskamo na uobičajene teme, kako ne bi ništa posumnjao. Onda sam ga upitala da li ima devojku .Ruku na srce, od govorio je da ima, nije slagao. Nastavila sam kontinuiranu komunikaciju s njim, svakodnevno, povremeno ubacujući neko pitanje o njegovoj vezi.
Tada je napisao nešto što me je u momentu skamenilo. Na Dijaninu konstataciju kako mu je devojka iepa, usledio je šok.
– Jeste. Ali, iskreno, ja nju ne volim.
– Kako je ne voliš? Pa zašto si onda sa njom?
– Dobra je devojka, pametna je, lepa, nema šta da joj se zameri. Ali jednostavno znam da to nije to.

Pakleni plan

Tog momenta, nešto me je steglo kao obruč. Miris lipe koji je dolazio spolia i do tog trenutka me činio srećnom, najednom je počeo da me guši. Sve se srušilo, ništa više nije imalo isto značenje. Moja ljubav me ne voli, posle svih nežnosti koje smo imali. I to priznaje potpuno nepoznatoj osobi! Nekoliko narednih dana, u meni su tinjali neverica i rastući bol. Njemu ništa nisam govorila, pa je foliranje normalnih razgovora bio dodatni teret. Ali, nosila sam ga strpljivo, znajući da ću biti u stanju da osmislim pravi način da ga suočim sa sop-stvenim postupcima.
Komunikacija virtuelne Dijane i mog dragog Tomislava trajala je od juna do septembra. Ne samo da sam vodila tu prepisku u njeno ime, već sam, da bi njen lik delovao što realističnije, dodavala i nove prijatelje i komunicirala sa njima. Za saradnika sam imala blisku drugaricu koja mu je sa Dijaninog profila slala poruke i kad smo nas dvoje bili zajedno. Nije bilo šanse da me dovede u vezu sa tom simpatičnom, kovrdžavorn devojkom, kojoj je ubrzo počeo da se “nabacuje”. Startovao je bezazlenim komplimentima na račun izgleda, da bi se kasnije divio njenom pozitivnom stavu i inteligenciji. Ona se samo smeš kala i zahvaljivala. A moja duša je svaku njegovu reč primala kao oštricu sečiva. Nisam osvetoljubiva, bar ne na klasičan način, ali sam odličan scenarista koji će dobro odigranim rolama doprineti da “izgrednik” sam upadne u jamu koju kopa. Posle slučaja sa Tomislavom, sama sam sebi odala priznanje.
– Mislio sam da te pitam, ali nemoj to pogrešno da shvatiš. Da li bi volela da odemo negde na pićence, da se malo ispričamo?
Hrabri Toma se odvažio za naredni korak. A sa mnom je cvrkutao delujući jednako zaneseno kao i s početka. Po njegovom ponašanju ne bih nikada provalila da nešto ne štima.
Odlučila sam da ga Dijana malo zavlači, danas hoće, ali ne može da se nadje s njim, sutra hoće, pa se ne javi. Još sam malo začinila situaciju kada sam sa njenog profila poslala zahtev Slađani, odnosno sebi. Mogu zamisliti njegov izraz lica kada je ugledao moju sliku i nik medju Dijaninih top 5!
– Slaki, vidim da imamo jednu zajedničku onlajn prijateljicu. Meni se predstavila kao psiholog. Odakle je ti znaš?
– Poslala mi je zahtev, simpatično deluje, totalno kul, dopisujemo se tu i tamo.
Malo mu je laknulo kada sam tako nezainteresovano odreagovala, ali je od tada promenio odnos prema Dijani. Skratila sam celu priču i učinila da Dijana nestane sa neba naše onlajn mreže, prethodno se pozdravivši sa Tomom, uz objašnjenje da je, iz profesionalnih pobuda, malo ispitivala ljudske reakcije. Saznala sam ono na šta sam sumnjala, a to je da bi moj momak olako otišao na upoznavanje sa drugom devojkom. I nešto što nisam planirala da saznam, ali omaklo mu se. Da me ne voli.

Sa sadašnje tačke gledišta, uopšte ne znam šta sam dalje čekala. Imala sam neoboriv dokaz da moj dragi nije cvećka kakvom se prikazuje. Sa druge strane, u našoj vezi je sve funkcionisalo kako treba, on je i dalje bio pažljiv i nežan, ljubio me s jednakim žarom, redovno dolazio, zvao… Valjda mi je to ulivalo iskrice nade da, možda, eto, ipak nije sve tako crno.
(Nastavak na broju 4)