Treća sreća

U međuvremenu sam se raspitala o njemu i shvatila da je on savršen poslovni kontakt, jer se bavio marketingom kao i ja. U veliki, perfektno sredjen hol kompanije ušla sam sama, priključila se zvanicama i pokušavala da shvatim ko je Zvonko. Tek na kratkoj konferenciji za novinare sam saznala. Markantni muškarac u tamnom odelu, malčice previše elegantnom za moj ukus, i crvenim dugmadima za manzetne na košulji. „Hm, ovde bi jedna uporna dama imala dosta posla, ali dalo bi se ispraviti”, komentarisala sam ja sama za sebe njegov stil. Prišla sam mu odmah nakon oficijelnog dela, a on je bio vrlo iznenadjen. Odbila sam da ostanem na zajedničkoj večeri, ali prihvatila da nekog od narednih dana popijemo kafu u centru. Osećala sam se kao Pepeljuga, pobegla sa bala… Imao je nešto drugo na umu javio se već sutradan i dva sata kasnije ispijali smo divnu moka kafu. Govorio je o sebi, mahom o poslu, ali i o promašenom ljubavnom životu. I tada je izjavio kako mu je cilj da nade devojku koja je zainteresovana da odmah ude u brak i rodi dete. To je zvučalo zaista pretenciozno i „oldfešn”, ali onda sam shvatila da je to toliko lepo i retko da je vredno pažnje. „Onda imam pravu devojku za tebe”, ogovorila sam mu.
„A što, ti si udata?”, upitao je on…
I tada sam shvatila da on ne pije kafu ovde sa mnom zbog posla…
Nasmejala sam se i rekla: „Ne, ali sam u jednoj lepoj vezi. Imam drugaricu koja želi isto što i ti da sretne nekoga ko je zainteresovan odmah za brak i decu. Zove se Mila.”
„Mila kakvo „meko” i retko ime. dobro, kad ćeš da nas upznaš?”, Zvonko je već u napad, tipično za menadžere. Za to vreme, ja sam već slala jednu poruku „Mila, upravo ispijam kafu sa tvojim budućim muzem! Kad si slobodna da vas upoznam? U mojoj dosadašnjoj karijeri nezvanične provodadžike je bila prava treća sreća Zvonko i Mila su se upoznali sami, jer sam ja bila sprečena da prisustvujem tom interesantnom susretu. Ispalo je najbolje moguće, jer su me samo dve nedelje kasnije zvali i saopštili da žele da im budem kuma, verovali ili ne! (princeskrofne.info)