Umete li da volite?

Proverite kojih odgovora imate najviše i pogledajte rezultate testa ispod

[toggle title=”Rezultati – kliknite”]

Najviše odgovora pod “A”
BEZITE OD EMOCIJA

Vaše ljubavi nisu trajne – nikada niste imali ozbiljnu i dugu vezu zato što naglavačke ulcćcte u romanse. Zaljubljujete se jer ste očarani nečijim izgledom i privlačnošću ili zato što se u njegovom društvu osečate željenim. Uzbuđuju vas potraga, adrenalin i zancscnost, no, kada s vremenom strast počne da jenjava, vama postaje dosadno i bežite. Kako da vam veze duže traju? Prvi korak jeste da shvatite šta radite, odnosno da menjate sistem vrednosti kada je reč o izboru partnera. Morate znati da ljubavna euforija ne traje većno – vezu, pored privlačnosti, čine poštovanje, razumevanje, mnogo davanja i ulaganja. Ako usvojite ove kriterijume, imaćete dugu i ispunjenu romansu – čak i ako ne osečate sve vrane leptiriće u stomaku.

Najviše odgovora pod “B”
PODREĐUJETE SE PARTNERU

Ponašate se kao da je veza najvažnija stvar u vašem životu. Međutim, grčevito se trudite da se prilagodite partneru, da postanete jedna duša s dva tela, što ne može na silu i po svaku cenu. Smatrate da je ljubav žrtvovanje, da morate da se podredite voljenoj osobi, koja je, naravno, uvek u pravu. To podriva vaše ionako krhko samopouzdanje i učvršćuje stav koji imate o sebi da ste sebični, nedovoljno brižni i nesposobni. Kada ste zaljubljeni, dajete previše, a to često nije dobro za vas jer vas ne zanimaju sopstvene potrebe i te skrivene frustracije prate vas kroz sve veze. Stoga je neohodno da poradite na svom samopouzdanju, a počnite tako što ćete konačno progovoriti o svojim potrebama. Partner će vas poštovali onoliko koliko vi poštujete sebe. Ako izaberete vezu u kojoj ste voljeni, otkrićete koliko je lako odgovoriti na ljubav.

Najviše odgovora pod “C”
NAŠLI STE PRAVU MERU

Bravo! Vi znate sve o negovanju ljubavi. Ponekad prisnost i emocije dolaze lako, ponekad teže, ali bitno je na koji način ih doživljavate. Realni ste i odavno ste shvatili da u ljubavi nije važna samo seksualna privlačnost, već skladan odnos, te da će veza biti bolja ako ulažatc u nju. Shvatili ste da su, ako želite da oboje budete srećni, neophodni obostrano razumevanje, poštovanje, balans, fleksibilnost i kompromis. Ne očekujete da zbog ljubavi sve vreme budete u ekstazi – umete da prihvatite i teške trenutke jednako kao što prihvatate one dobre. Svesni ste toga da će ponekad doći do svađa i kriza – i znate da ćete morati zajedno da ”isplivate” iz takvih situacija. Zato nećete još dugo biti sami – prava osoba samo što nije ušla u vaš život.[/toggle]